Hoe lang zijn Baby Netpythons - Reisverslag uit Osnabrück, Duitsland van Rik Plugers - WaarBenJij.nu Hoe lang zijn Baby Netpythons - Reisverslag uit Osnabrück, Duitsland van Rik Plugers - WaarBenJij.nu

Hoe lang zijn Baby Netpythons

Door: Rik

Blijf op de hoogte en volg Rik

30 Mei 2006 | Duitsland, Osnabrück

Na heftig aandringen ga ik nu dan maar een stukje schrijven over de pasgeboren Netpythons, nee hoor viel wel mee.
Een Netpython legt per keer ongeveer 20 tot 30 eieren. deze worden door het vrouwtje ongeveer 90 dagen bebroed. na deze broedtijd komen de eieren uit. dit kan over het hele nest gezien ongeveer een week duren. voor een slang duurt het ongeveer 1 tot 2 dagen voor hij geheel uit het ei is omdat zijn navelstreng nog aan de eierdooier zit.
als de babyslangen uit het ei komen zijn ze ongeveer 50 to 60 centimeter lang.
na ongeveer een week vervellen ze en dan beginnen ze ook pas te eten.
omdat men in dierentuinen normaliter niet met levend voer voeren mag worden volwassen slangen altijd met dode dieren gevoerd. voor jonge dieren is het echter belangrijk, ondanks dat ze in gevangeschap leven dat ze leren jagen. dus in de begindagen wordt er met levende jonge muizen, springers, gevoerd.
nou tot zo ver wat informatie over de slangen.
dan is er nog goed nieuws over de mieren.
op dit moment zien we dat de koninginnen die ongeveer 2 maanden geleden voor het eerst zijn waargenomen een weg aan het zoeken zijn naar buiten. wij gaan het ze wat makkerlijker maken door een uitgang te bouwen waar alleen vliegende mieren, Mannen en koninginnen uitkunnen. dit komt direct bij het nest zodat ze niet gehindert worden door soldaten en arbeiders zoals naar de voerplek.
zodra dit een beetje loopt komen hier ook nog fotos van.
Tot de volgende keer weer uit het internetcafe Groeten Rik

• 01 Juni 2006 - 11:38

B*:

Hi!
    Ist ja unglaublich, was man so alles findet, wenn man den Zoo-Osnabrück eingibt zum Googlen!!!!Finde ich gut, viel Spaß noch beim Arbeiten auf Revier 8.
    Gruß B*

• 01 Juni 2006 - 18:45

Vera:

Leuk stukje Rik, maar ik reageer eigenlijk op de reaktie van B*. Nou weet je dat ik helemaal niet nieuwsgierig ben, maar het gewoon allemaal wil weten: Is dat een nieuwe vlam?????

• 02 Juni 2006 - 13:57

Sonja:

Hallo!
    Unglaublich, wie lange ich nach dem Foto von Bramkamp mit der Schildkröte in dieser eindeutigen, zweideutigen Position gesucht habe. Das gibt es aber nicht auf unserer Homepage vom Zoo, oder hast du es dort auch reingestellt? Aber nun ist die Frage, wie bekomme ich das Foto, und wie bekomme ich diesen roten Kreis drumherum?? Wenn du es noch auf dem Rechner hast, wäre es nett, wenn du es mir schicken könntest. Ansonsten noch schöne Pfingsten, bis Dienstag oder Montag oder Mittwoch......(wo ich ganz bestimmt super gut gelaunt sein werde, die Sonne scheint, und es tausend tolle Sachen gibt, grins, grins)

Sonja

Ps.: Um Missverständnisse vorzubeugen: Identität: Arbeitskollegin!!!!!

• 14 Juni 2006 - 10:46

Mars:

Ey,

Je mag wel weer een keer updaten laatste bericht is van 30 mei.

• 19 Juni 2006 - 18:55

Vera:

Ja,ja,Sonja,aber er ist doch ein ganz netter kerl,oder nicht?
    Rik, bedankt voor afgelopen zaterdag en succes voor de laatste 2 weken,misschien zie ik je nog 7 juli?Anders fijne vakantie!!