Oorlog in Zoo Osnabruck - Reisverslag uit Osnabrück, Duitsland van Rik Plugers - WaarBenJij.nu Oorlog in Zoo Osnabruck - Reisverslag uit Osnabrück, Duitsland van Rik Plugers - WaarBenJij.nu

Oorlog in Zoo Osnabruck

Door: Rik

Blijf op de hoogte en volg Rik

24 Maart 2006 | Duitsland, Osnabrück

Het wordt steeds erger, eerst horror verhalen en nu oorlog..
Het is gelukkig een korte strijd geweest en we hebben tot nu toe gewonnen. he wa???

Donderdag ochtend hebben we in het nest voor het eerst volgroeide mannetjes gevonden daarmee is deze kolonie definitief de eerste in gevangenschap gehouden kolonie ter wereld die tot volledige ontwikkeling is gekomen!!!!
Maar, nu is er een zeer ingrijpend experiment opgezet om dit te begrijpen ga ik eerst even kort in op de bevruchting van een koningin en de opbouw van de mierenkolonie

Iedere kolonie bestaat uit 1 koningin en alle werkers,soldaten etc. zijn dochters van deze ene koningin. een koningin wordt een keer bevrucht en kan dan 20 eieren leggen per uur en dat 365 dagen per jaar.
eens per jaar legt ze een paar speciale eieren, dit zijn de nieuwe koninginnen en mannetjes.

Bevruchting kan alleen plaats vinden door mannetjes van een vreemde kolonie omdat mannetjes van de eigen kolonie niet geaccepteerd worden.

Het plan: haal ff een paar mannetjes uit de kolonie en zet deze een aantal dagen apart op ander voer in een andere ruimte om zo de geur van deze dieren te beïnvloeden en ze later weer als “vreemde”uit een andere kolonie afkomstige mannetjes terug in het gebied.
Ff. Het is makkelijke gezegd dan gedaan. Ooit in een mierenhoop geroerd?? Tip: NIET DOEN!!!
De soldaten had ik al laten zien op een foto, en daar zijn er heel veel van. Zal zo meteen een foto plaatsen waarop je kunt zien hoe Stefan volledig “beschermd” (niet goed genoeg) ten aanval ging. En de Verwondingen die hij opgelopen heeft.
Ook heb ik een mooie foto van een koningin deze zijn echt zo groot als ze lijken.

Nog iets leuks voor de mensen die ff willen lachen.
Na 22:00 gaat in de jeugdherberg de voordeur op slot, maar gelukkig heb ik een sleutel.
Tip2 in dit schrijven: NEEM HEM DAN G.*.D (lees potverdorie) OOK MEE. Dan sta je niet na tienen voor een gesloten deur. Gelukkig zag nog ergens op een kamer licht branden en met een lange tak kon ik even vriendelijk aankloppen op de 1e etage. Deze man was zo vriendelijk om even later voor mij de deur te openen.
Nou het had ff geduurd voordat er weer een update was maar hier was hij dan. Dit weekend ben ik in Eindhoven en vanavond (vrijdag) gaan we weer lekker muziek maken met Farine Jongens ik mis de muziek wel.
De groeten voor sommige tot van het weekend en de andere tot later Groeten Rik

• 27 Maart 2006 - 07:20

André:

Rik mocht je nog wat tactische militaire tips nodig hebben om deze soldaten te bestrijden laat het maar weten ik heb 33 jaar ervaring.
    Leuke site trouwens met mooie fotos
    groet André

• 28 Maart 2006 - 08:16

Jacco:

Hee Rik, je heb t goed naar je zin zo te horen. Vergeet de WK-tickets touwens niet he, nu je zelf ook zo sportief bezig ben!!

• 28 Maart 2006 - 19:36

Karin:

Hoi Ri,
    Leuk om te lezen, ben jij volgende keer aan de beurt voor de aanval van de mieren?

• 29 Maart 2006 - 09:02

Inge De Pinge:

hey rik!alles nog goed daar?tis al weer lang geleden dat er een nieuw verslag geplaatst is. Gaat het nog goed met sporten?oh ja...uhm volgens mij zijn het nu 10 wk kaartjes geworden. We horen wel voor welke wedstrijd je ze geregeld hebt he! houdoe!!!!inge

• 30 Maart 2006 - 20:08

André:

Rik, afgelopen woensdag moest ik even op en neer naar Seedorf en kwam dus langs Osnabruck, had geen mobiel nummer van je anders was ik even voorbij gewipt jammer wellicht een volgende keer, und wie gehts da in das schöne Osnabruck