Hoe het olifantenverblijf een zwembad werd
Door: Rik
Blijf op de hoogte en volg Rik
11 April 2006 | Duitsland, Osnabrück
toen de dierverzorger de grote kraan van de afvoer openzette om het water weg te laten lopen kwamen er niet veel later verrontrustende geluiden uit het iets lager gelegen olifantenhuis.
het bleek dat de ontwerper van de verschillende afwateringen bewust had gekozen voor een afvoer door de leidingen onder het olifantenhuis. op die manier zou dan vuil doorgespoeld worden en zouden verstoppingen voorkomen worden.
Feit: als de verstopping er al is kun je hem niet meer voorkomen!!!
het gevolg: al het water dat vrolijk bij het aquarium wegliep kwam bij zo ongeveer alle putjes in het olifantenhuis naar boven.
Maar beste mensen gelukkig is ook dit verhaal goed afgelopen.
de verstopping is weggehaald en de olifanten zijn gered van een verdrinkingsdood in een laagje water van max 20 cm. maar ja je kunt niet voorzichtig genoeg zijn.
goed verder. Afgelopen weekend was het tijd voor operatie blub in bag. mijn hele hebben en houden op aquaria gebied moest van Leeuwarden naar Eindhoven verscheept worden. dit alles is dankzij de medewerking van Erwin goed verlopen.
Met de vissen gaat het goed er is hellaas een slachtoffer gevallen. dhr. kardinaal Tetra heeft de dood gevonden bij de reintroductie in Eindhoven. de uitvaartplechtigheid heeft al plaats gevonden maar voor diegene die nog afscheid willen nemen zij kunnen terecht op grote beerlaan 48 graag verzamelen bij de groenbak.
Johs is in orde en doet iedereen de groeten ook namens Clown en botia.
hier in Osnabruck gaat alles goed weet nog niet waar ik komende twee weken ga leven maar dat zien we nog wel.
aan iedereen de groeten en bis bald.